fbpx
Mestnik
Foto: KK Adria Mobil in Laura Peterlin.
Aktualno Novice Šport

Po dolini reke Krke se je vila velika množica kolesarjev

Sončno in toplo vreme je včeraj na kolesarski maraton PO DOLINI REKE KRKE privabilo veliko množico kolesarjev iz vse Slovenije. Izbrali so si lahko krajšo, 36 km dolgo progo (Glavni trg, Prečna, Straža, Soteska, Podturn, Dolenjske Toplice, Vavta vas, Glavni trg) ali daljšo 79 km traso, ki se je po prvem prihodu v cilj na Glavnem trgu nadaljevala skozi Otočec do Šentjerneja in nazaj skozi Orehovico, prek Rateža na Glavni trg.

Uradno število udeležencev je bilo 366 (tistih prijavljenih pri organizatorju), letošnjega maratona pa se jih je udeležilo še precej več (tistih, ki se na maraton ne prijavijo in se množici priključujejo na različnih koncih trase), po oceni poznavalcev naj bi se letošnjega maratona udeležilo okoli 600 kolesarjev. Vsi, ki so prišli v cilj enega od obeh maratonov so bili zmagovalci. Najbolj razveseljivo je, da je bilo med udeleženci precejšnje število otrok, pa tudi kar nekaj starejših od 70 oziroma celo 80 let, najbolj pomembno pa je, da zdravstvena služba ni imela dela. Vsak prijavljeni udeleženec je prejel bone za pijačo, malico in lepo praktično nagrado, za katero sta poskrbela naš klub in Krka d.d. – generalna pokroviteljica dogodka. Za pestro dogajanje na ciljnem prostoru pa je poskrbel še en pokrovitelj našega kluba – Emil Frey Avtocenter, ki je za obiskovalce pripravil kolo sreče in vsak, ki se je odločil sodelovati, je prejel lepo praktično nagrado.

Foto: KK Adria Mobil in Laura Peterlin

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih