fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila Novice

Po novomeških naseljih hodijo potepuški psi

Številni prebivalci Bršljina, Cegelnice, Prečne, Češče vasi in Podbreznika že nekaj časa ne hodijo na sprehode sproščeno. Kot poroča Dolenjski list, so prebivalci v strahu zaradi potepuških psov, ki naj bi napadali tamkajšnje prebivalce.

O napadih policija ni obveščena, so pa seznanjeni s tem, da se na območju Prečne nahaja več zapuščenih psov. »Ob vsakem klicu in obvestilu občanov, ki smo jih prejemali predvsem v mesecu maju, smo se odzvali in k ukrepanju oziroma odlovu psov pozvali pristojne službe. O tem smo seznanjali MO Novo mesto, Skupno občinsko upravo občin Dolenjske, pristojno zavetišče in območni urad Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Policisti PP Novo mesto so v maju na območju Cegelnice nudili pomoč predstavniku zavetišča, ki je poskušal zajeti pse, vendar odlov takrat ni bil uspešen,« je zapisala Alenka Drenik s PU Novo mesto, poroča Dolenjski list.

V dogovoru z Zavetiščem Turk bo MO Novo mesto organizirala akcijo nastavljanja hrane, z namenom, da pse ulovijo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih