fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Po slabi igri v napadu do poraza s Cibono

Naši košarkarji so v 7. krogu AdmiralBet ABA lige izgubili z zagrebško Cibono s 54-72 (11-17, 17-17, 11-12, 15-26).

Liga ABA, 7. krog, 13.11.
Krka – Cibona 54:72
 (11:!7, 17:17, 11:12, 15:26)
Krka: 1 (5 sk), Bobnar, Bačvić 3 (3 as), Cerkvenik 2 (2 sk), Cousins 16 (6 sk, 6 as), Jurković 2 (3 sk), Špan 6 (3 as), Plut, Škedelj 5 (2 sk), Radovanović 9 (7 sk), Macura 10 (10 sk).

Krkaši so začeli v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Marko Radovanović in Jurij Macura. Začetek je bil zelo živčen na obeh straneh. Moštvi sta se menjavali v vodstvu ob sicer zelo slabem metu, po seriji 6-0 pa so gostje ob koncu 7. minute povedli z 12-7. Po desetih minutah je bilo 17-11 z Zagrebčane. Ti so s košem in zadetim dodatnim prostim metom Prolete prišli do vodstva z 20-11, potem pa so se Krkaši v dveh minutah s serijo sedmih zaporednih košev približali na 18-20. Sledila je minuta odmora gostov, s katero so prekinili Krkin naleti in pri 20-26 sredi 16. minute je minuto odmora vzel tudi Krkin trener Gašper Okorn. Ob koncu 18. minute so Krkaši izenačili na 28, Cibona pa je s serijo 6-0 do konca polčasa ponovno prišla do prednosti (34-28). Obe moštvi skupaj sta zadeli le dva od 24 metov za tri točke.

Drugi polčas je s trojko odprl Radovanović, z njegovim košem pa so Krkaši sredi tretje četrtine izenačili na 37. Po minuti odmora gostov so Krkaši zapravili kar nekaj napadov, da bi prišli v vodstvo, gostje pa so nato z delnim izidom 9-2 pred zadnjo četrtino prišli do vodstva s 46-39. Krkaši so se ob koncu 34. minute približali na 49-53, a so gostje s tremi zaporednimi trojkami (pred tem so zadeli dve iz 24 poskusov) ob koncu 36. minute prišli do 13 točk prednosti (62-49). Do konca tekme so prednost le še povečali.

Sponzor tekme in partnerja KK Krka

Sponzor tekme je bilo priznano novomeško podjetje Spina Novo mesto, d. o. o., za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Gostilna Pod Smrekco je prispevala nagrado za igro za naše navijače, pred dvorano pa je bilo parkirano vozilo iz salona Makoma Mazda, ki je partner mobilnosti našega kluba. Gostilna Pod Smrekco pa je partner prehrane KK Krka.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Isaiah Cousins 16
Največ skokov: Jurij Macura 10
Največ asistenc: Isaiah Cousins 6
Največ pridobljenih žog: Isaiah Cousins 1
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Isaiah Cousins 20

Izjavi po tekmi:

Gašper Okorn, trener Krke:
»Čestitke Ciboni za zasluženo zmago. To je bila sramota za nas. V svoji dvorani smo dali 54 točk in s tem težko računaš na uspeh. Z današnjim odstotkom meta je to nemogoče. V prvem polčasu je bila Cibona še veliko boljša v skoku, kar smo v drugem polčasu skušali nekako popraviti. Ni Cibona toliko blestela, kot smo bili mi napadalno slabi. Če nekoga ne moreš premagati v svoji dvorani, ko dobiš 72 točk, si v težkih problemih. Je pa dejstvo, da iz kroga v krog vse bolj zeva odprtina pod košem, saj ne uspemo najti ustreznega igralca, dodatno pa jo povzroča še odsotnost Hamiltona. To kar smo pokazali danes, je daleč pod ravnijo lige. Ta poraz pa pomeni, da se Krka od danes naprej krčevito bori za obstanek v ligi.«

Jakša Vulić, trener Cibone:
»Čestitke mojim igralcem za zmago. Igra ni bila kakovostna, a točki sta za nas izjemno pomembni. Pri igralcih obeh moštev je bil viden krč zaradi pomembnosti tekme, saj bomo s Krko med moštvi, ki se bodo v tej sezoni borila za obstanek v ligi. Zato je ta naša zmaga še toliko bolj pomembna. V pripravi na tekmo smo se odločili, da bomo tvegali met z razdalje Krkinih visokih igralcev. To se nam je tokrat obrestovalo in ko smo v drugem polčasu zadeli nekaj odprtih metov, smo prelomili tekmo. Čestitke Krki za borbeno tekmo, sezona je še dolga in še veliko izzivov je pred nami.«

Po sedmih krogih imajo Krkaši zmago in 6 porazov in so 13. na lestvici. V prihodnjem krogu bodo v nedeljo, 19. 11., gostovali pri Megi v Beogradu. Že v sredo, 15. 11., pa jih v okviru Lige Nova KBM čaka gostovanje pri Šentjurju.

VIR: KK Krka.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih