fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

V prometni nesreči na Straški cesti poškodovani dve osebi

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. 11. in 13. 11. posredovali v 198 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 608 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 19-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, groženj, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi utopitev, nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

10. 11. nekaj po 7. uri smo bili obveščeni o nesreči na Straški cesti z udeležbo voznikov dveh osebnih avtomobilov in tovornega vozila. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Prečne proti Bršljinu. Kršitelj je nepravilno prehiteval kolono vozil in čelno trčil v avtomobil 31-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo še v tovorno vozilo, ki ga je vozil 31-letni voznik. Hudo poškodovanega 21-letnika in lažje poškodovanega 31-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika

Metliški policisti so bili 10. 11. okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, pri Dolah. Ugotovili so, da je 19-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. Lažje poškodovano povzročiteljico in prav tako lažje poškodovano 18-letno sopotnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. 19-letnici bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

10. 11. nekaj pred 23. uro so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Mali Kamen, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal v potok. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v potok. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

12. 11. nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Ljubna. Policisti PP Dolenjske Toplice so zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah naj bi 21-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v brežino in se večkrat prevrnil. Povzročitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,31 miligramov alkohola in dva potnika v njegovem vozilu so se v nesreči lažje poškodovali. 21-letniku bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Mladoletniku zasegli avtomobil

V noči na 11. 11. so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Smednika, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v parkiran avto. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je mladoletnik z osebnim avtomobila Volkswagen touran najprej vzvratno zapeljal z dvorišča stanovanjske hiše preko travnika in na lokalno cesto, kjer je trčil v stanovanjski objekt in v parkirano vozilo. Nadaljeval je z vožnjo vzvratno in trčil še v kmetijski objekt in še v eno vozilo, ki je bilo parkirano pod nadstreškom. Mladoletnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli avtomobil in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik pod vplivom prepovedanih drog

Med kontrolo prometa v Črnomlju so v noči na 12. 11. policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so 25-letnemu vozniku odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedane droge kokain. Vozniku so odredili tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Med postopkom so zavitek z belo snovjo zasegli tudi 30-letnemu potniku v vozilu. Zoper njega bodo po opravljeni analizi zasežene snovi uvedli prekrškovni postopek.

Prometna nesreča v Dolenjem Kronovem

12. 11. okoli 12. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dolenjem Kronovem. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 42-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 48-letni voznici. Lažje poškodovani 48-letno voznico in potnico v njenem vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

9. 11 zvečer so neznanci v Novem mestu vlomili v ograjen prostor zbirno reciklažnega centra in odtujili okoli 1.000 kg odpadnih električnih vodnikov.

V Šentjoštu je med 9. 11. in 10. 11. nekdo iz hleva odtujil prašiča. Okoliščine policisti še preiskujejo.

10. 11. med 8.30 in 12. uro je v Gornjem Suhorju pri Metliki neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Renault scenic. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi in dokumenti vozila. Črnomaljski policisti so v noči na 12. 11. na območju Semiča ukraden avtomobil našli in ga vrnili lastniku. Nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev osumljenca tatvine.

V naseljih Brezovica pri Mirni in Križ na območju Trebnjega je 10. 11. popoldne nekdo poskušal vlomiti v dve stanovanjski hiši. Odtujil ni ničesar, z vlomi pa je povzročil za okoli 1.600 evrov škode.

10. 11. zvečer je v Semiču neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarnico in dokumenti, ki jo je oškodovanec odložil pod prednji sedež.

Med 10. 11. in 11. 11. je s pašnika v Prečni na območju Novega mesta nekdo odtujil telico. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Hinjah je med 1. 11. in 11. 11. nekdo iz lesenega skednja odtujil motokultivator znamke Labin.

V Ručetni vasi je nekdo vlomil v dve počitniški hiši in odtujil plinsko jeklenko, prehrambene izdelke in kuhinjski pribor. Lastnika ocenjujeta, da je škode za okoli 600 evrov.

V okolici Črnomlja je 12. 11. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil blagajno z lovskim orožjem. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

10. 11. okoli 17. ure so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika kombija čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 11. 11. dopoldne so na avtocesti na priključku Drnovo ustavili voznika kombija. 19-letni državljan Moldavije je prevažal deset državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V noči na 12. 11. so policisti na avtocesti pri Čatežu ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Kršitelj znakov policistov ni upošteval z veliko hitrostjo, preko 200 km/h je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil avtomobil in pobegnil. Policisti so zavarovali območje in ugotovili, da se v avtomobilu nahaja šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Eno osebo je tihotapec prevažal v prtljažniku, ki je bil zaklenjen. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega tihotapca. 12. 11. zvečer so na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Romunije prevaža štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 10. 11. in 13. 11. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Sela pri Dobovi, Mostec, Gornji Lenart, Ribnica) izsledili in prijeli 82 državljanov Afganistana, 58 državljanov Rusije, 32 državljanov Maroka, 19 državljanov Pakistana, 18 državljanov Konga, 14 državljanov Nepala, 11 državljanov Šrilanke, sedem državljanov Mongolije, šest državljanov Azerbajdžana, pet državljanov Indije, pet državljanov Sirije, tri državljane Komorija, dva državljana Gane, dva državljana Kameruna, dva državljana Bangladeša, dva državljana Iraka, državljana Kitajske in državljana Gvineje. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Drenovec, Žuniči, Učakovci, Sečje selo) so prijeli 25 državljanov Maroka, štiri državljane Afganistana in državljana Jemna in na območju Sevnice dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

12. 11 okoli 7.30 smo bili obveščeni o najdbi mrtvega moškega v potoku na območju Senovega. Policisti so potrdili identiteto in ugotovili, da gre za 76-letnega domačina. Zdravnik je odredil obdukcijo, na podlagi katere bo znan vzrok smrti. Policisti so ob pomoči kriminalističnega tehnika opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin. O ugotovitvah in vzroku smrti bodo seznanili pristojno tožilstvo.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih