fbpx
Mestnik
FOTO: Sportida..
Aktualno Šport

Po uspešnem prvem teniškem turnirju na vrsti drugo poglavje WTT

V petek se je ob teniških igriščih Teniškega kluba Krka Otočec odvila novinarska konferenca v sklopu teniških turnirjev serije WTT. Na Otočcu se te dni odvijata dva ženska turnirja. Prvi, z imenom Krka Otočec Open, je potekal od 20. do 26. maja, drugi, BTC Otočec Open, pa se pričenja danes in bo potekal do 2. junija. Oba turnirja imata denarni sklad 40 tisoč ameriških dolarjev.

Sicer se v sklopu World Tennis Tour po Sloveniji organizira 23 turnirjev. Leta 2020 je bil prav Teniški klub Krka Otočec prvi, ki je zagnal val tovrstnih turnirjev, je povedal Gregor Krušič iz Tenis Slovenija.

Organizacija turnirjev je velik zalogaj tudi za klub. Predano in zavzeto delo organizatorjev se je na Otočcu že obrestovalo, saj je bil lanski turnir s strani tekmovalk in uradnega osebja prepoznan kot eden najbolje organiziranih teniških turnirjev tega ranga na svetu. Letos se z nazivom »Tournament Recognition Award« ponašata oba turnirja na Otočcu.

Negotovi začetki prinesli odlične rezultate

Ko so se leta 2020 prvič lotili organizacije, so bili precej negotovi, priznava direktor turnirja Andrej Petkovič. Bil je čas kovida, ki je prinašal precej omejitev. »Vendar smo vedeli, da bo šlo. Takrat smo rastli. Zdaj smo drugo leto zapored z dvema turnirjema W50. Ekipa, s katero delam, te kar navdihuje. Odlično je tudi sodelovanje s Tenis Slovenija, kjer si pomagamo na vseh nivojih.« Petkovič meni, da je lep doprinos naredila tudi dolenjska domačnost in odnos do igralk. V času prvega turnirja jim vreme ni šlo ravno na roke, vendar so turnir vseeno izpeljali na zavidljivem nivoju.

Igralke iz celega sveta so navdušene

Na obeh turnirjih sicer igra 32 igralk v kvalifikacijah in 48 igralk na glavnem turnirju. Še nekaj jih nastopa samo v dvojicah, je pojasnil direktor. Skupno jih je v Novo mesto prišlo torej okoli 70. Več kot polovica jih ostane tudi na drugem turnirju. Ne glede na to, kdaj izpadejo, podaljšajo svoje bivanje, kar prinaša tudi ekonomske učinke za lokalno okolje.

»Naš turnir sovpada s turnirjem Roland Garros v Parizu. Kar nekaj igralk, ki se ni uvrstilo na turnir, pride k nam. Predvsem drugi turnir bo po imenih zelo močan,« napoveduje direktor, pred katerim je pestro poletje. V jeseni pa že priprave na organizacijo WTT turnirja za leto 2025.

Rezultati turnirja Krka Otočec Open

Prvi turnir je dobila Nizozemka Anouk Koevermans, ki je porazila Victorio Jimenez Kasintsevo iz Andore.

Največ navijačev v domačem okolju pa je zagotovo imela Živa Falkner. Ravno v petek sta se v četrtfinalu dvojic pomerili še zadnji slovenski predstavnici Živa Falkner in Pia Lovrič. Od njiju sta bili boljši Maya Join in Rasheeda McAdoo v dveh nizih z rezultatom 6:3 in 6:2.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih