fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Po vplivom drog in mimo kontrolne točke

Okoli 17.30 je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi Q6 poljski registrskih oznak. Voznik na kontrolni točki ni ustavil, ampak je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo po avtocesti. O pobeglem vozniku so bile takoj obveščene vse policijske patrulje.

Nekaj po 18. uri so voznika izsledili in ustavili. Ugotovljeno je bilo, da gre za 43-letnega državljana Grčije, ki je imel ponarejeno vozniško dovoljenje. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost kokaina in amfitaminov. V bližini so izsledili in prijeli sedem državljanov Iraka, ki jih je tihotapec pred ustavitvijo policistov izpustil iz vozila. Državljanu Grčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih