fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

Podaljšan rok: do 27. oktobra možnost prijave škode po pozebi

Na novomeški občini zbirajo vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi pozebe v tekoči kmetijski proizvodnji med 5. in 9. aprilom 2021. Vloge lahko oddate do srede, 27. oktobra 2021. Potencialni oškodovanci z območja Mestne občine Novo mesto boste vloge za prijavo škode prejeli na dom in jih, v kolikor boste to želeli, izpolnjene predali občini, kjer jih bomo nato v reševanje predala Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Slednji bodo o vlogah presojali, oškodovance pa o statusu vlog obvestili do konca aprila 2022.

Potencialni oškodovanci v obrazce, ki jih boste prejeli na dom, vpišete podatke o odstotku poškodovanosti posamezne kulture in priložite dokazila (slike, cenilni listi zavarovalnic ipd.). V primeru sklenjenega zavarovanja kmetijske proizvodnje lahko priložite kopijo zavarovalne police in če z njim že razpolagate, tudi dokazilo o izplačilu zavarovalnine.

Oškodovanci z območja Mestne občine Novo mesto izpolnjene in podpisane obrazce (skupaj z dokazili) pošljete po pošti ali prinesete osebno na naslov Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto, do vključno 27. oktobra 2021.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih