fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Podelitev priznanj prostovoljcem OZ RKS NOVO MESTO

Vsako leto v maju, ko praznujemo tudi teden RK, najzaslužnejšim prostovoljcem RK podeljujemo priznanja za njihovo prostovoljsko delo. Danes smo podelili štiri zahvale in dva izjemna priznanja Območnega združenja RK Novo mesto in štiri bronaste znake in tri srebrne znake Rdečega križa Slovenije. Po krajevnih organizacijah RK pa so prostovoljci prejeli še 16 zahval in 21 priznanj za štiri oz. osem let prostovoljskega dela.

V tednu Rdečega križa ozaveščamo javnost o humanitarnih vrednotah ter poslanstvu in dejavnostih RKS ter širimo vrednote humanosti, solidarnosti in sočutja do drugih. Rdeči križ Slovenije odlikuje že 155-letna humanitarna tradicija na Slovenskem. Rdeči križ Slovenije rešuje življenja in je prvi, ki pomaga ljudem v stiski. Prostovoljci Rdečega križa Slovenije pa so pomembno sodelovali tudi v boju proti epidemiji covida-19.

Na Območnem združenju RKS Novo mesto združujemo 450 prostovoljcev, ki delujejo v osmih občinah in 35 krajevnih organizacijah. Delo prostovoljcev po krajevnih organizacijah je zelo raznoliko. S pobiranjem članarine od vrat do vrat pomembno prispevajo, da smo organizacija z največjim številom članov na Dolenjskem. S članarino, pomagajo vsem pomoči potrebnim od družin in posameznikov za stroške nujnih položnic, vsaj dvakrat letno, spomladi vse starejše od 70 let, pozimi pa od 80 let, obiščejo starejše krajane, prispevajo za otroke za šolske potrebščine, šolo v naravi ali letovanje.

Zahvalo za najmanj 4-letno prostovoljno delo so prejeli predsedniki krajevnih organizacij Bršljin Marta Gantar, Bučka Jože Mlakar, Mali Slatnik Alenka Papež in Hinje Francka Pečjak. Izjemno priznanje za izredna humana in plemenita dejanja sta prejela Slavko Matko iz Gabrja in Rotary klub Dolenjske Toplice. Bronasti znak Rdečega križa Slovenije so prejele Dragica Čargonja iz krajevne organizacije Kandija- Grm za 15 let prostovoljnega dela, Milena Judnič iz krajevne organizacije Ločna Mačkovec za 32 letno prostovoljno delo, Anica Rožanc iz krajevne organizacije Škocjan za 53 letno delo in Milena Smrekar iz krajevne organizacije Škocjan za 42 letno prostovoljstvo. Srebrni znak Rdečega križa Slovenije so prejele Martina Granda za 39 letno delo in Tanja Hočevar za 43 letno delo iz krajevne organizacije Škocjan in Sonja Zadnik iz krajevne organizacije Uršna Sela za 36 let dela v RK.

V imenu OZ RKS Novo mesto jim je podelila priznanja in jih nagovorila predsednica Vesna Dular z besedami: »Prostovoljci ste zelo dragoceni, saj brez vas ne bi mogli opraviti toliko dela. V prihodnje si želimo, da prostovoljstvo ohranjamo in obnavljamo vaše vrste. Edino s čimer damo poseben pomen vašemu dolgoletnemu delu je podelitev priznanja. Hvala za vaše delo in iskrene čestitke.«

Sekretarka

Barbara Ozimek

                                                                                                                                                                           

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih