fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina

Podpisan dodatek k dogovoru o razvoju jugovzhodne regije

Včeraj je Novo mesto obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek. Med delovnim srečanjem z županom Gregorjem Macedonijem je podpisal dodatek k dogovoru o razvoju jugovzhodne regije. Ta razvojni program obsega 27 projektov v skupni vrednosti dobrih 62 milijonov evrov, pri čemer bo približno polovica sredstev pridobljenih iz evropskih in državnih virov. Ob ministru je Novo mesto obiskala tudi državna sekretarka ministrstva za javno upravo Urška Ban, med aktualnimi temami pa so se sogovorniki dotaknili predvsem odpravi posledic epidemije koronavirusa.

S podpisanim dogovorom se uresničuje Regionalni razvojni program Jugovzhodne regije. Namen dokumenta je nov zagon izvajanja regionalne politike, predvsem pa zagotovitev financiranja za izvedbo projektov, ki so jih lokalne skupnosti in drugi deležniki prepoznali kot najpomembnejše razvojne projekte regije. Projekti se bodo izvedli na področju spodbujanja podjetništva, podpornega okolja za podjetništvo (poslovna infrastruktura), spodbujanja multimodalne urbane mobilnosti, gradnje javne infrastrukture za odpadno vodo in izboljšanja regionalne mobilnosti. Sprememba dogovora povzema nekaj sprememb v izvedbi že dosedanjih projektov ter dodaja nova projekta občin Šentrupert in Šentjernej na področju gospodarske infrastrukture. Predlog za dopolnitev dogovora sta sprejela in potrdila razvojni svet in svet jugovzhodne Slovenije, ki jima predseduje novomeški župan Gregor Macedoni.

Občina Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih