fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo Narava & zdravje Novice

Vabljeni na čistilno akcijo Očistimo sosesko

Smo v tednu, ko praznujemo dan Zemlje, žal pa letos epidemija vpliva na praznovanje tega dne. Kljub temu, bomo s skupnimi močmi za okolje poskrbeli med prvomajskimi prazniki. Vabimo vas, da se v sredo, 29. aprila, pridružite skupni čistilni akciji mestnih občin.

Z dogodkom želimo mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje. Pobudo za čistilno akcijo 2020 so na videokonferenčnem sestanku Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) ta teden podali župani mestnih občin. Namen akcije je očistiti morebitna divja odlagališča, očistiti okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.

Akciji se lahko pridružite v sklopu krajevne skupnosti.

Občani ste vabljeni, da s skupnimi močmi in druženjem pripomorete k urejeni okolici. Čistilni akciji Očistimo sosesko se lahko pridružite v sklopu krajevnih skupnosti, kjer dobite tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja posamezne krajevne skupnosti.

Na Komunali Novo mesto lahko še ta teden, v kolikor še niste, na prevzemnem prostoru po predhodni najavi, prevzamete vreče za odpadke in rokavice. 

Vsi ločeno zbrani odpadki (ločeni vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) se bodo odlagali na zbirnih mestih v zabojnik. V primeru, da bodo zabojniki polni, se vreče z ločeno zbranimi odpadki pustijo poleg zabojnika. Če bo odpadkov več in na odmaknjeni lokaciji, o tem obvestite Komunalo Novo mesto, ki bo poskrbela za ločeno zbiranje odpadkov in surovin.

Nujno obvestilo:

Vsi udeleženci čistilne akcije upoštevajte vse ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, ki se nahajajo na spodnji povezavi: 

https://www.gov.si/teme/koronavirus/koronavirus-ukrepi-za-zajezitev-sirjenja/

Občane naprošamo, da uporabljajo ustrezno zaščito in varnostno razdaljo ter upoštevajo priporočila NIJZ:

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na sodelavko Komunale Novo mesto gospo Sonja Kolenc (M + 386 31 650 989, T  + 386 7 39 32 480, sonja.kolenc@komunala-nm.si).

Občina Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih