fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Podrobnosti včerajšnje nesreče gorečega tovornega vozila

Policisti so od zadnjega poročanja na številko za nujne klice 113 sprejeli 250 klicev, od tega je bilo 58 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Novomeški reševalci so včeraj, ob pol petih popoldne, na Seidlovi cesti naleteli na prometno nesrečo in poškodovano osebo odpeljali v bolnišnico ter o tem obvestili policiste. Prometni policisti so ugotovili, da naj bi 64-letna voznica osebnega avtomobila med vožnjo izsilila prednost 47-letni kolesarski, ki je prečkala cesto na označenem prehodu. Slednja je padla in se lažje poškodovala. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

Prevrnjeno tovorno vozilo je zagorelo

Policisti na številki 113 so bili včeraj, ob pol deseti uri dopoldne, obveščeni, da se je na avtocesti od Novega mesta proti Trebnjemu, v smeri Ljubljane, prevrnilo tovorno vozilo (vlečno vozilo s polpriklopnikom) in zagorelo. V požaru, ki so ga gasilci uspeli omejiti in nato tudi pogasiti, je kabina zgorela v celoti. Voznik tovornjaka hrvaških registrskih tablic se je sicer uspel pred tem sam rešiti iz kabine. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Zaradi gašenja požara so zaradi varnosti avtocesto v smeri Ljubljane zaprli, DARS je uredil obvoz, promet pa so urejali policisti. Ob pol treh so delno sprostili promet po prehitevalnem pasu, avtocesto pa so ponovno za krajši čas zaprli ob petih popoldne zaradi dvigovanja prevrnjenega tovornega vozila. Zaradi odstranjevanja posledic in sanacije vozišča je promet na tem delu ceste še vedno oviran, promet proti Ljubljani pa poteka po dveh voznih pasovih. Pri vožnji mimo je potrebna previdnost.

Med gašenjem in odstranjevanjem posledic prometne nesreče so imeli gasilci in DARS kar nekaj težav z vozniki, ki niso upoštevali jasno postavljene prometne signalizacije, se niso strpno vključevali v promet iz dveh pasov v enega (sistem zadrge) ter dodatnim upočasnjevanjem vožnje zaradi opazovanja dogajanja. Posredovati so morali prometni policisti.

Psi naj bodo na povodcu

Policisti so včeraj zvečer v Straži pri Raki obravnavali ugriz psa. Kot so ugotovili, je 62-letnica na povodcu sprehajala svojega psa in srečala 79-letnico, ki se je sprehajala z dvema psoma, ki pa nista bila na povodcu.
Ob srečanju sta psa napadla psa na povodcu. Lastnica ga je hotela zaščiti, pri čemer so jo psi pogrizli po roki. Lažje poškodbe so ji oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti še preverjajo vse okoliščine zaradi suma kršitve zakona o varstvu živali, o dogodku pa bodo obvestili Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, poroča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih