fbpx
Mestnik
VIR: Občina Ivančna Gorica.
Aktualno

Podružnična šola Temenica v občini Ivančna Gorica z novo podobo

Podružnična šola Temenica v občini Ivančna Gorica je bila od začetka poletja temeljito prenovljena. Dobila je novo fasado z izolacijo, dve novi učilnici, zbornico, sanitarije ter prostor za izvajanje strokovne pomoči učencem. Prenovljena je tudi šolska kuhinja.

Šola je zaradi prenove svoja vrata zaprla junija, znova pa jih je odprla v začetku oktobra. V vmesnem času so učenci pouk obiskovali v bližnjem Domu krajanov Temenica.

Energetsko sanacijo je občina izvedla v okviru projekta energetske prenove 15 občinskih stavb, za kar je prejela tudi 1,6 milijona evrov evropskih sredstev. Sanacijo so izkoristili tudi za temeljito prenovo notranjosti šole. V mansardi šole so uredili dve novi učilnici, zbornico, sanitarije ter prostor za izvajanje strokovne pomoči učencem. Prenovljena sta bila šolska kuhinja in stopnišče, kupljeno je novo pohištvo in multimedijska oprema.

Projekt je stal nekaj manj kot 535.000 evrov, so sporočili iz občine Ivančna Gorica.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih