fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Pogodba podpisana! V avgustu gradnja bazenskega kompleksa.

Severno od velodroma se bo avgusta pričela gradnja bazenskega kompleksa s spremljevalnimi prostori, ki bo omogočal razvoj rekreativne in tekmovalne plavalne kulture v novomeški občini. Izvajalec del bo CGP d.d., vrednost pa je ocenjena na 5,6 milijona evrov.

Z izgradnjo pokritega bazenskega kompleksa želijo na Mestni občini Novo mesto zagotoviti manjkajočo športno infrastrukturo na področju plavanja ter nuditi pogoje za razvoj organiziranega športnega plavanja in tekmovanj ter omogočiti pogoje za širjenje plavalne kulture. “Veseli me, da smo projekt, ki bo zapolnil vrzel v novomeški športni infrastrukturi in posameznikom, pa tudi celim družinam, omogočil dobre pogoje za treninge in rekreacijo ter kvalitetno preživljanje prostega časa, pripeljali do izvedbe. V Češči vasi tako še naprej razvijamo športno središče, ki ima velik pomen ne samo v regionalnem, temveč tudi v nacionalnem merilu,” pravi novomeški župan Macedoni.

V prvi fazi izvedba gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del

Prva faza gradnje bazenskega kompleksa v Češči vasi bo obsegala izvedbo gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del, sledilo pa bo urejanje bazenske školjke ter bazenske tehnike. Objekt bo pravokotne tlorisne oblike in bo v dolžino meril 58,8 m, v širino 58,15 m in v višino 8,75 m. Obsegal bo dva pokrita bazena, z osrednjim 25-metrskim plavalnim bazenom in manjšim ogrevalnim bazenom, savno, prostore za vadbo, garderobne in sanitarne prostore, recepcijo z manjšim gostinskim lokalom, tehnične prostore in pisarniške prostore za upravo. Parkirišča bodo na voljo na sedanjem parkirišču pri velodromu, v načrtu pa je tudi prostor za naknadno gradnjo dodatnih parkirišč in zunanjega 50-metrskega olimpijskega bazena.Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih