fbpx
Mestnik
FOTO: MNZ.
Aktualno Občina

Poklukar z županom Macedonijem o varnostnih razmerah v Novem mestu in romskih vprašanjih

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem, ki že dlje časa opozarja predvsem na nerešena vprašanja, povezana z Romi. Ob tem je minister kot težavo izpostavil še vedno neurejene, sistemske rešitve s področja šolstva, urbanizma, sociale in zaposlovanja.

Poklukar je na srečanju povedal, da ministrstvo in policija že vrsto let aktivno delujeta pri reševanju vprašanj, povezanih z romsko skupnostjo. V luči tega je vlada 18. maja za vodjo delovne skupine za obravnavo romske problematike imenovala državno sekretarko Helgo Dobrin, člani delovne skupine pa so tudi Macedoni ter župani občin Kočevje, Črnomelj in Ribnica.

Na ministrstvo se po besedah Poklukarja, ki jih povzema sporočilo, zavedajo, da je novomeška občina ena izmed najbolj varnostno obremenjenih občin jugovzhodne Slovenije. Zato policija, zlasti Policijska postaja Novo mesto, v skladu z vsakoletnim načrtom kontinuirano opravlja številne naloge na območjih z večetničnimi skupnostmi. Med njimi so tudi ukrepi, s katerimi je mogoče v določeni meri preprečevati in sankcionirati odklonska ravnanja, ki pri okoliških prebivalcih vzbujajo občutek ogroženosti, njegove besede povzema sporočilo ministrstva.

Uspešnosti in učinkovitosti dela pa po oceni ministra ni mogoče iskati samo v ukrepih policije. Treba je namreč upoštevati tudi druge, še vedno neurejene, sistemske rešitve s področja šolstva, urbanizma, sociale in zaposlovanja, je dejal.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih