fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP NM: množični pretep, zabodli so ga v roko

26. 5. nekaj pred polnočjo so bili na policiji obveščeni o večjem in množičnem pretepu na prireditvenem prostoru na Glavnem trgu v Novem mestu. Na kraj je bilo napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi prišlo do spora in pretepa oseb, ki se med seboj poznajo. Eden izmed kršiteljev je med prepirom drugega zabodel v roko. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, prav tako so v bolnišnico odpeljali še dva udeleženca pretepa. Še en moški naj bi  bil lažje poškodovan, vendar je pred prihodom policistov kraj zapustil. Našli in zasegli so tudi nož, enemu izmed kršiteljev iz naselja Poganška ulica pa so zasegli hladno orožje bokser. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

27. 5. ob 1.14  so ponovno prejeli več klicev na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru prišlo do pretepa, varnostniki pa naj ne bi mogli obvladati kršiteljev. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so 27-letnega kršitelja iz  naselja Prapreška Pot izsledili in vzpostavili javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil obiskovalce, v njih metal steklenice, jih spodbujal k pretepu, med postopkom je žalil tudi policiste. Odvzeli so mu  prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Tudi 27. 5. nekaj po 5. uri so policisti prejeli obvestilo, da naj bi na prireditvenem prostoru več oseb nadlegovalo strežno osebje, med sabo so se prerivali, vpili in niso upoštevali navodil varnostnikov. Osebe so pred prihodom  policistov pobegnile s kraja in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete kršiteljev.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih