fbpx
Mestnik
Predstava Zrcalce. (Foto: Ema Koncilja)
Aktualno Kultura Novice

Poletje v Novem mestu

»Poletje v znamenju literature, živahnih pogovorov, predstav, koncerta.«

Kot vsa leta do sedaj je Založba Goga tudi letos gostila vrhunske mojstre in mojstrice pisane in govorjene besede, ki zmorejo pogledati globlje in ne samo z višav opazovati ta naš ljubi svet. Literarni pogovori so bili v znamenju prisluškovanju naravi, živali in vsemu, kar je človeškega in kot vedno – žlahtnega humorja.

Festival Novomeški poletni večeri je julija otvoril Zijah Sokolović s predstavo Levo, desno, igralec. Sledili so pogovori z literarnimi ustvarjalci – Borisom Kolarjem, Jankom Petrovce, Andrejem Blatnikom, Ahmedom Burićem, Veliborjem Čolićem, Agato Tomažić in Tonetom Hočevarjem. Ob sobotah so bile pred kavarno Goga tudi predstave za otroke.

Festival »Novo mesto short«

Konec avgusta so pri Gogi že petič organizirali festival kratke zgodbe »Novo mesto short«. Tradicionalno se festival konča z zajtrkom zmagovalca. Letos je ta naziv prejel Sergej Curanović. Nominiranci so bili štirje, in sicer Sergeja Curanovića (Plavalec), Veroniko Simoniti (Fugato), Ano Svetel (Dobra družba) in Zarjo Vršič (Kozjeglavka).

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih