fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Policista preprečila samomor 76-letnice

Brežiška policista, ki sta opravljala naloge nadzora državne meje, sta v torek zvečer pri kontroli avtocestnega počivališča na Obrežju, opazila nenavaden prizor – na nadvozu nad avtocesto je na zunanji strani ograje, nad voznim pasom proti Ljubljani, stala ženska.

Policista sta hitro pristopila do nje, eden jo je ogovoril in zamotil, drugi prijel za roke in tako varoval, da ne bi padla (ali skočila). Prvi policist je nato splezal na zunanjo stran ograje nadvoza, da sta lahko s sodelavcem žensko potegnila na varno.

V razgovoru so ugotovili, da je zaradi različnih osebnih okoliščin 76 let stara gospa želela storiti samomor, tako da bi skočila pod avto na avtocesti. Policisti so nanjo pazili do prihoda reševalnega vozila in zdravnika, po nudeni prvi pomoči so jo odpeljali v bolnišnico. O dogodku so obvestili domače, sporoča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih