fbpx
Mestnik
policija1
Aktualno Kronika in policijska poročila

Policisti posredovali v 66 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 151 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Nova vas ob Sotli, Obrežje, Rakovec, Brežice) izsledili in prijeli 15 državljanov Sirije, 11 državljanov Rusije, deset državljanov Nepala, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Šrilanke, dva državljana Maroka, dva državljana Pakistana in državljana Indije. Na območju PP Metlika (Krmačina) so prijeli 19 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih