fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki

Policisti so mirili vročo kri, posredi lesene palice in celo sekira

Policisti so v preteklem dnevu obravnavali 191 klice na številko 113, od tega je bilo 64 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije, sporoča Robert Perc iz PU Novo mesto.

Zgodaj zjutraj so policiste zaposleni klicali na Cesto 4. julija v Krškem, kjer so ob prihodu v službo ugotovili, da so jim ponoči vlomili. Po prvih podatkih so jim odnesli blagajno z denarjem, ocenjujejo, da je škode za nekaj tisoč evrov.

V Trebnjem se je zopet pojavil ljubitelj meglenk, hudomušno navajajo na PU Novo mesto. Dan pred tem so policisti poročali o tatvini dveh iz clia, včeraj pa so prijavili, da pogrešajo še dve iz drugega clia.

Iz gozda v okolici Dobruške vasi so neznanci v zadnjem mesecu dni posekali in odpeljali nekaj dreves. Lastniku so povzročili za nekaj sto evrov škode.

V Gorici so policisti obravnavali poškodovanje na škodo lovske družine iz Velikega Podloga. Neznanci so požagali dva nosilna stebra lovske preže, ki se je zaradi tega podrla. Škodo še ocenjujejo.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo ter dve z lahkimi telesnimi poškodbami.

Pri Bruni vasi je 49-letna voznica med vožnjo izgubila nadzor nad vozilom, zapeljala na bankino, od tam pa po nekaj metrih zapeljala s ceste in trčila v drevo. Sprožile so se zračne blazine, ki so jo lažje poškodovale. Policisti so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,29 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zvečer se je v Novem mestu v 45-letno kolesarsko z električnim kolesom zaletel ptič. Ob zaviranju je izgubila nadzor nad kolesom in padla. Pri tem se je lažje poškodovala.

Dopoldne so policisti na Drnovem ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Krškega. Ugotovili so, da so na avtu tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli.

V Škocjanu so šentjernejski policisti nekaj pred deseto zvečer ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Šmarjeških Toplic. Zaradi nezanesljive vožnje so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, pijanega voznika pa so prišli iskat in ga odpeljali domov.

Javni red in mir

V noči iz nedelje na ponedeljek, ob poltretji uri, so policistom na številki 113 prijavili vlom v osebni avtomobil v Črnomlju. Policisti so ugotovili, da naj bi do avta prišli trije neznanci, razbili steklo in odnesli dve motorni žagi znamke Stihl 500i. Lastniku so skupaj povzročili za okoli tri tisoč evrov škode. Med preiskovanjem primera in zbiranjem obvestil so se na kraj pripeljali trije občani iz Lokev, stari med 22 in 26 let. Med 44-letnim oškodovancem in njimi je prišlo do izmenjave mnenj in obtoževanja za vlom. Na plano so eni mladeniči potegnili lesene palice, oškodovanec pa sekiro, tako da so imeli policisti precej dela, da so situacijo pomirili in napotili vsakega v svoj konec. Primer obravnavajo kot prekršek zoper javni red in mir, vlom pa kot kaznivo dejanje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih