fbpx
Mestnik
denar
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Policija preiskuje: Športne stave so mu prinesle ogromen dolg

V poročilu Policijske postaje Novo mesto navajajo primer goljufije, kje so neznanci okoli prinesli moškega, ki je poskusil srečo v športnih stavah. Obljubljen dobitek mu je prinesel zgolj kredit in stroške, ki presegajo 25 tisočakov.

Novomeški policisti obravnavajo nenaveden sum čezmejnega kaznivega dejanja goljufije. Po prvih zbranih obvestilih se je 28-letnik odločil poskusiti srečo v športnih stavah v Bosni in Hercegovini, katerih oglas mu je priletel naproti na socialnih omrežjih.

Obljubljali so zagotovljene dobitke. Vplačal je nekaj sto evrov in prejel obvestilo o zadetku 25.000 evrov. Pri dvigu denarja se je zapletlo, saj je bilo z različnimi izgovori (zahteve banke, spremenjeni pogoji poslovanja zaradi vojen v Ukrajini ipd.) potrebno različnim osebam nakazati dodatne provizije, ki naj bi zagotovile možnost dviga denarja. Vse skupaj je trajalo tri mesece.

V tem času je neznancem posredoval tudi vse podatke svojega bančnega računa in nakazoval provizije v znesku po nekaj sto ali več evrov. Ker mu naj bi denarja zmanjkovalo, si ga je nekaj izposodil, za nekaj najel kredit.

PREBERITE ŠE:

Vztrajnost se ni izplačala, saj kljub vsem nakazilom, nikakor ni mogel do priigranega denarja, vedno so bile neke ovire. Ko so postali neznani partnerji na drugi strani preveč pogoltni in provizije čedalje višje, se je odločil sago prekiniti in primer prijaviti policiji. V tem času naj bi jim nakazal že bistveno večji znesek od obljubljenega zadetka. Preiskava je v teku, sporočajo iz PU Novo mesto in dodajajo opozorilo:

Vabljivi oglasi, ki mamijo z obljubami visokih zaslužkov na lahek način, se nemalokrat izkažejo za lažne – in lahek način izgube denarja! Še posebej v spletnem okolju je potrebna dodatna previdnost. V konkretnem primeru so obljubljali zanesljive dobitke,  ker naj bi bile tekme dogovorjene. Slednje pa je že samo po sebi kaznivo in bi moralo odvrniti od poskusa nakazovanja denarja neznancem, osebnih podatkov, podatkov bančnega računa in podobno, saj je šlo očitno za neregulirane igre na srečo. Še več, podani so sumi na kriminalno dejavnost, goljufije in prirejanje izidov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih