fbpx
Mestnik
Foto: Delo
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

Pomanjkanje elektronskih delov občutijo tako v novomeškem Revozu kot Adrii Mobil

Revoz je letos zaradi pomanjkanja elektronskih delov do zdaj ob slabo petino predvidene proizvodnje. Krizo, ki je močno prizadela avtomobilsko industrijo, v novomeškem Revozu občutijo že vse leto, letos jih je stala skupaj 73 dni. Kot so povedali se razmeram sicer prilagajajo iz tedna v teden. Trenutno imajo predvideno obratovanje proizvodnje v dveh izmenah.

Novomeški revoz običajno dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil, zaposluje pa več kot 2400 ljudi.

Pri zaposlenih so izčrpali vse možnosti za fleksibilnost. Porabili so interno poimenovane x ali neproizvodne dneve, ki jih podjetje plača 100 %. Na voljo pa jim je ostalo le še čakanje zaposlenih na delo, ki pa je plačano 80-odstotno.

Pomankanje elektronskih delov tudi v novomeški Adrii

S pomanjkanjem elektronskih delov se soočajo tudi v Adrii, kjer so se na motnje pri oskrbi prilagodili s prilagojenim delovanjem. Za mesec dni so že zaprli linijo za proizvodnjo kombinirani vozil – vanov, novembra pa bodo zaprli tritedensko izdelavo avtodomov. Kot so pojasnili bodo manjši obseg prozivodnje na avtodomih in vanih v največji možni meri kompenzirali s povečanjem obsega proizvodnje počitniških prikolic, saj na tem področju beležijo rast povpraševanja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih