fbpx
Mestnik
Jože Okoren, predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja
Aktualno Dogodki Novice

Pomembna pridobitev za občane iz ranljivejših skupin

Novomeška občina je uredila pet novih parkirnih mest za invalide, ki so na voljo na Novem trgu, pri stavbi Društva upokojencev Novo mesto, na parkirišču v Kandiji, pri športni dvorani Marof ter v parkirni hiši na Novem trgu. Parkirišča so uredili na pobudo invalidskih organizacij.

Nova parkirna mesta pri športni dvorani Marof
Spomnimo…

Lansko leto so invalidska organizacija v zasedbi Društva Paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo mesto, Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, Sončka – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine ter Društvo Sožitje Novo mesto poslali na novomeško občino pobudo po spremembi in nadgradnji, ki so jo pripravili skupaj z Društvom Est=etika.

Predsednik Društva paraplegikov Jože Okoren je z novimi parkirišči zadovoljen!

Po analizi obstoječih parkirnih mest, označenih za invalide, so na Mestni občini Novo mesto podali predlog novih parkirnih mest in tako določili pet novih prostorov. Predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja Jože Okoren je povedal, da je to prijetna dodatna pridobitev za invalide v Novem mestu in verjame, da bo to olajšalo dostopnost marsikateremu invalidu, saj imajo nova parkirna mesta prostor tik ob skrajnem robu in tako je omogočen lažji dostop do končnega cilja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih