fbpx
Mestnik
Aktualno Društva

Pomoč Milanu iz Straže

Na pobudo krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) Straža smo na Območnem združenju RKS Novo mesto začeli z dobrodelno akcijo za pomoč Milanu iz Straže. Družino sestavljajo oče (74 let), mati (64 let) in sin Milan (42 let), ki je leta 2020 zbolel za limfno boreliozo in je od takrat odvisen od pomoči drugih ljudi.

Družina se je znašla v socialni stiski, zaradi hude bolezni sina Milana in oče ima skromno penzijo, mama pa zaradi izgube službe čaka na pogoje za upokojitev. Bolezen in dodatna neugodna socialna situacija je družini preprečila, da bi dokončal nedograjeno hišo, ki so jo začeli delati leta 2010. Zaradi bolezni so prihranke, ki so jih imeli za fasado hiše, porabili za dodatno rehabilitacijo in oskrbo sina.

Sin Milan je star 42 let in je že leto in pol v bolniškem staležu. Čaka na odločbo Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za invalidsko upokojitev. Trenutno je dobil enoletno odločbo, da je invalid I. kategorije. Za čimbolj kvalitetno življenje in pomoč pri opravljanju osnovnih življenjskih potreb ima zagotovljeno 24 urno osebno asistenco. Kljub bolezni si želi čimbolj samostojnega življenja. Milan je pred boleznijo rad poprijel za vsako
delo. Trenutno je še zaposlen in v bolniškem staležu, a žal zaradi bolezni dela ne bo mogel več opravljati. V življenju je rad veliko pomagal drugim s svojim znanjem v gradbeništvu, bil je tudi prostovoljni gasilec.
Zaradi nezavidljive situacije smo se odločili, da organiziramo pomoč za izgradnjo fasade in prilagoditev in ureditev prostorov kopalnice in spalnice za gibalno oviranega Milana. Fasada bi med drugim poskrbela za izolacijo hiše, saj je notranjost hiše že načela plesen. Po oceni bi zato potrebovali cca. 30.000 eur.

Sredstva zbiramo na račun za pomoč Milanu iz Straže na posebnem računu Območnega
združenja RKS Novo mesto:
NASLOV: OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto
TRR: SI56 0297 0025 9477 202, BIC banke: LJBASI2X
NAMEN: POMOČ MILANU (CHAR – dobrodelno plačilo)
REFERENCA: 00 903094

Zbiramo tudi material ali storitve in donatorji nas lahko pokličejo na tel. št.: 073933120.
Prispevate lahko tudi z SMS sporočilom na 1919: DOM1 ali DOM5.

Predsednica
Vesna Dular

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih