fbpx
Mestnik
FOTO: Mestna občina Novo mesto
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Vida Čadonič Špelič, nova predsednica Sveta zavoda SB Novo mesto

V Splošni bolnišnici Novo mesto se je na včerajšnji (20.12.2021) seji konstituiral nov Sveta zavoda za mandatno dobo štirih let. Izvoljena je bila nova predsednica Sveta zavoda Splošne bolnišnice Novo mesto gospa dr. Vida Čadonič Špelič.

Na seji so člani sveta obravnavali kratko informacijo o poslovanju s poudarkom na obvladovanju COVID epidemije. Na poslovanje v letu 2021 je vplivala predvsem epidemija koronavirusa, sprejeti Aneksi h kolektivnim pogodbam (dvig plač za medicinske sestre) s povišanjem stroškov dela ter visoke podražitve plina, elektrike, stroškov materiala in storitev pri investicijah.

Do danes je bilo v bolnišnici obravnavnih 1.621 COVID pacientov, od tega 278 v COVID intenzivi. Organizacija dela v času epidemije je bila zahtevna. Čaka nas zahtevno obdobje po epidemiji, ko bomo morali z dodatnimi napori doseči izboljšano dostopnost in posledično ohranjati vzdržne čakalne vrste.
Vodstvo bolnišnice

FOTO: Mestna občina Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih