fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Ostalo

Ponedeljek v znamenju vinjenih voznikov

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Žužemberka, kjer naj bi voznik kmetijskega traktorja trčil v ciprese ob stanovanjski hiši, se sprl z lastnikom, ga udaril in odpeljal s kraja. Opravili so ogled, zbrali obvestila in kršitelja izsledili. Ugotovili so, da je nesrečo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča povzročil 51-letni voznik kmetijskega traktorja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Stari vasi – Bizeljsko so policisti okoli 17. ureustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Ugotovili so, da 57-letn ivoznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka paje imel 0,85 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegi vozil

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v naselju V ograji ustavili voznika osebnega avtomobila Seat cordoba. Med postopkom so ugotovili, da 65-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic.

Policisti PPP Novo mesto so pri Korenitki ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat punto, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V noči na 19. 10. so brežiški policisti v Brežicah ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem so vozila zasegli in o kršitvahz obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih