fbpx
Mestnik
FOTO: Območno združenje RKS Novomesto.
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice

Ponosen Milan Goršin 110-tič daroval kri

Danes, 4. avgusta 2022, je Milan Goršin iz Križev pri Malem Slatniki na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto že 110-tič daroval kri.

Na to, da je krvodajalec, ki je dosegel tako veliko število darovanj je odkrito ponosen. Prvič je odšel na odvzem krvi skupaj s svojimi sodelavci in prijatelji, nato je s tem nadaljeval v času služenja vojaškega roka. Bil je v različnih službah, ki so mu, ene bolj druge manj, omogočale odhode na darovanje krvi. Ko je delal v turnusih je bilo to več ali manj onemogočeno, je povedal Milan. Zdaj je že štiri leta v zasluženem pokoju, a mu ni dolgčas, saj doma dela na manjši kmetiji. Njegovi krvodajalski poti sledi tudi sin. Kri bo darovala, dokler mu bo zdravje služilo, oz. do starostne omejitve, je v sporočilu za javnost zapisala sekretarka Barbara Ozimek.

Zaloge krvi so na meji za krvne skupine 0 neg. in A neg., zato vabijo krvodajalce, da se tudi v času dopustov odločijo za darovanje krvi vsak ponedeljek, torek in četrtek od 7.00 do 11.00, na CTD Novo mesto, obvezno pa prej pokličejo in se prijavijo na 01 543 83 40, od 11.00 do 15.00.

                                                                                                  

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih