fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Ponoven porast pozitivnih PCR testov. V Novem mestu 2 novi okužbi

V nedeljo so ob opravljenih 1380 PCR-testi na novo potrdili 209 okužb. Delež pozitivnih znaša 15,1odstotka, pred enim tednom delež znašal 14,1 odstotka. Sedemdnevno povprečje okužb je 661.

Porast pozitivnih PCR testov

Doc. dr. Mateja Logar je dejala, da se ponovno povečuje delež pozitivnih na PCR testiranjih. “Virus je še vedno med nami, zato moramo še naprej upoštevati glavne epidemiološke ukrepe,” pravi. Malo boljša novica pa je, da imamo od 27. aprila dalje manj kot 10 tisoč aktivnih primerov – to je prvič po 20. oktobru.

Cepljenje osebe v zaprtih prostorih brez mask

Po besedah Logarjeve se številne svetovne organizacije že začele izdajati priporočila glede nošenja mask pri cepljenih ljudje. Kadar so v družbi tistih, ki so prav tako cepljeni, so lahko brez mask tudi v notranjosti, medtem ko so pa zaščitne maske še vedno obvezne na večjih prizoriščih, je povzelaO tem se bo svetovalna skupina začela pogovarjati, ko bo tudi pri nas dosežene večja preceljenost.

Okužbe v JV Sloveniji

  • Novo mesto: 2
  • Kočevje: 2
  • Mokronog- Trebelno: 2
  • Črnomelj in Metlika: 1
  • Sodražica in Osilnica: 1

Stanje v novomeški bolnišnici

Po današnjih objavljenih podatkih imajo v novomeški bolnišnici hospitaliziranih 38 covid bolnikov, od tega jih 8 potrebuje intenzivno terapijo, 2 pacienta pa so odpustili.

V soboto in nedeljo so imeli hospitaliziranih 40 covid bolnikov, od tega 9 na intenzivnem oddelku

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih