fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Politika

Ponovno bo potekala čistilna akcija Očistimo sosesko

Jutri, v soboto, 18. marca 2023, bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto potekala čistilna akcija Očistimo sosesko. Krajevne skupnosti bodo skupaj s prebivalci organizirale posamične čistilne akcije znotraj svojih skupnosti. Akciji se pridružujeta tudi informacijska točka Europe Direct Novo mesto in inšpekcijska služba Skupne občinske uprave občin Dolenjske.

Čistilna akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občine Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si skupaj prizadevata za osveščanje o čistem okolju in skrbi zanj. Krajani se obrnejo na svojo krajevno skupnost, kjer izvedo kdaj in kako bo potekala čistilna akcija. Velikokrat se akciji pridružijo tudi šole in vrtci, ter s skupnimi močmi očistijo sprehajalne poti, travnike in parke.

Informacijska točka Europe Direct Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega Centra Novo mesto, se pridružuje akciji in k zelenim dejanjem poleg občanov poziva tudi podjetja, ki lahko tudi kakšen dan prej ali kasneje poskrbijo za čisto okolico podjetja. 

Vsi ločeno zbrani odpadki (ločeni vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) se bodo odlagali na zbirnih mestih v zabojnik. V primeru, da bodo zabojniki polni, se vreče z ločeno zbranimi odpadki pustijo poleg zabojnika. Če bo odpadkov več in na odmaknjeni lokaciji, o tem obvestite Komunalo Novo mesto, ki bo poskrbela za ločeno zbiranje odpadkov in surovin. Na dan čistilne akcije bo za informativno pomoč in odvoz odpadkov na voljo dežurna služba (M +386 51 318 373).

Služba za medobčinski inšpekcijski nadzor Skupne občinske uprave občin Dolenjske bo v okviru akcije vršilo nadzor nad ravnanjem s komunalnimi odpadki na skupnih zbiralnicah in ekoloških otokih, nadzor pa se bo izvajal tudi na pobudo občanov, ki še posebej v zadnjem času opažajo nepravilno odložene odpadke.

MONM/KOMUNALA NOVO MESTO

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih