fbpx
Mestnik
policija
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Aktualno Avto-moto Kronika in policijska poročila

Poostren nadzor potnikov na dolenjski avtocesti

Inšpektorat za infrastrukturo, policija in finančna uprava so v sodelovanju z Evropskim organom za delo (ELA) danes izvedli usmerjen in poostren nadzor mednarodnih prevozov potnikov v cestnem prometu na lokaciji počivališče Dul v smeri Novega mesta.

V preteklih dveh letih so prejeli večje število prijav v zvezi s kršitvami predpisov s področja mednarodnega prevoza potnikov v cestnem prometu. Na podlagi prijav opravljajo nadzore in tako ugotavljajo morebitne kršitve, ki so že bile zaznane.

“Kršitve se ne pojavljajo samo na področju zaposlovanja in dela na črno, izvajanja linij v nasprotju z dovoljenjem ali neizvajanja linij, temveč tudi na področju socialne zakonodaje, ki vključuje delovni čas, čas vožnje in čas obveznih počitkov, uporabo zapisovalne opreme v cestnih prevozih ter predložitev zahtevanih podatkov,” so povedali.

Na podlagi ugotovitev nadzorov in več prometnih nesreč na slovenskih cestah, v katerih so bila udeležena tudi vozila, s katerimi se opravljajo mednarodni prevozi potnikov, so se pristojni odločili za širši, usmerjen ter nacionalno in mednarodno usklajen nadzor nad spoštovanjem določb zakonodaje, tehnične brezhibnosti vozil in nad izvajanjem mednarodnih linij v cestnem potniškem prometu.

V okviru današnje akcije so med 9. in 13. uro promet z avtoceste preusmerili čez počivališče Dul. Kot opazovalci so bili prisotni tudi predstavniki hrvaških inšpekcijskih organov, hrvaške policije, nemške policije, predstavnik združenja prometnih policij Roadpol, predstavniki ELA ter predstavnica Evropske komisije, ki pri generalnem direktoratu za mobilnost in promet pokriva to področje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih