fbpx
Mestnik
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: zopet odtujili žago

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Tatvine

V Gorenji Brezovici na območju PP Šentjernej je nekdo iz odklenjene garaže odtujil motorno žago.

S terase stanovanjske hiše v Hrastju pri Mirni Peči je med 11. 4. in 12. 4. nekdo odtujil visokotlačni čistilec.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na območju Jesenic na Dolenjskem so policisti nekaj po 14. uri ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža štiri državljane  Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 20.30 so v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila iz Ukrajine, ki je v avtomobilu hrvaških registrskih oznak prevažal štiri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način  vstopili v Slovenijo. Državljanu Bosne in Hercegovine in državljanu Ukrajine so kriminalisti odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku.  Policijski postopki z državljani Turčije in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas) izsledili in prijeli 21 državljanov Kube, 19 državljanov Maroka, 18 državljanov Nepala, 13 državljanov Rusije, šest državljanov  Pakistana, pet državljanov Kitajske, štiri državljane Indije, tri državljane Kameruna, tri državljane Šrilanke, tri državljane Alžirije, dva državljana Bangladeša, državljana Kosova in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih