fbpx
Mestnik
šola, učenci, prvošolci
Aktualno Kronika in policijska poročila

Poostreni prometni nadzor ob začetku novega šolskega leta

Otroci že pridno pripravljajo svoje šolske torbe in se nestrpno veselijo srečanja s sošolci. Da bo njihova pot v šolo in domov varna, bodo policisti med 24. avgustom in 6. septembrom izvajali poostren nadzor prometa. Preverjalo se bo ali vozniki vozijo prehitro, in na ta način umirjali promet na izpostavljenih mestih. V tednu pred začetkom šolskega leta PA bodo policisti pregledali prometno signalizacijo na cestnih povezavah v bližini šol in šolskih poteh ter v primeru nepravilnosti o tem obvestili vzdrževalce cest. Policisti bodo v prvih šolskih dneh tudi obiskali šole in nadzirali hitrost v bližini šolske poti.

Med 1. in 4. septembrom nadzor nad prometom

Tudi v MO Novo mesto so imeli posvet skupaj z Svetom za preventivo in vzgojo v prometu. Župan je poudaril, da je zagotavljanje varnosti na šolskih poteh ena glavnih prioritet občine pri vseh infrastrukturnih projektih na cestah. V zadnjem času je velik poudarek dan tudi ostalim pešpotem in kolesarskim potem. Spodbuden je tudi podatek, da ni bila zabeležena prometna nesreča na šolskih poteh, za kar se lahko zahvalimo vsem, ki skrbijo za varne šolske poti. Prav tako je v šolskem letu 2019/2020 bilo zaznati manj nesreč. Iz Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto so opozorili, da naj bodo ljudje pozorni, kje parkirajo. Še vedno se pojavljajo težave pri zaparkiranosti intervencijskih poti, postavitvenih površin in delovnih površin v okolici šol.

Novosti!

Otroci iz Regrških Košenic se bodo 1. septembra prvič sprehodili po varni poti do OŠ Šmihela. Tudi otroci, ki obiskujejo OŠ Bršljin bo do konca novembra zagotovljena varna pot v in iz šole – urejeno bo križišče med Andrijaničevo cesto in Cesto brigad.

K.N.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih