fbpx
Mestnik
Prijava poškodbe pri delu bo od septembra dalje elektronska.
Dogodki PR

PORAVNAVA SVETUJE: Ali sem upravičen do odškodnine, če sem udeležen v zgolj lažji prometni nesreči?

En lep pozdrav. Udeležen sem bil v manjši prometni nesreči. Nič hujšega mi ni, vame in v ženo se je zaletel eden od zadaj. Jaz sem bil dva dni doma, žena ni šla na bolniško, saj jo boli le vrat in lahko dela. Par tablet pa je morala vzeti. Pogovarjal sem se z nekaj prijatelji in pravijo, da bi moral to prijaviti? Je to res? Kakšna je praksa pri vas? J.N.

En lep pozdrav nazaj. V vašem primeru (in vaše žene) gre gotovo za pravno priznano škodo in ste upravičeni do odškodnine! Pretrpljeni strah, nevšečnosti (kar pomislite, koliko imate zdaj sitnosti – bolniška, bolečine, vožnja do cenilca itd.), bolečine, jemanje tablet … Vse to ni nič. Je veliko, je pa žal tako, da smo Slovenci pripravljeni marsikaj »potrpeti«. Vendar vam ni treba. Država vam priznava pravico do odškodnine za take stvari. Tudi, če dobite 500 € (pa je navadno več), je to že lep teden počitnic! Ali pa lahko otrokom, vnukom privoščite kaj lepega. Konec koncev, odškodnino plača zavarovalnica in ne povzročitelj nesreče iz lastnega žepa.

PREDLAGAM, DA POKLIČETE STROKOVNJAKE ZA ODŠKODNINE TAKOJ PO NESREČI NA 080-13-14 !

Priporočala bi vam, da se tudi žena oglasi pri zdravniku in pove, kakšne bolečine trpi. Naj se ne zdravi sama. Zdravnik jo bo lahko strokovno pregledal in ji priporočil zdravljenje. Pri bolečinah v vratu, ki so posledica nihajne poškodbe, je zelo priporočljiv počitek. Naše telo potrebuje nekaj časa, da se lahko posveti zdravljenju. Do odškodnine bosta oba upravičena šele, če bo poškodbe zapisal zdravnik. V nasprotnem primeru jih zavarovalnica ne prizna.

Kdor se oglasi pri nas (priporočamo takoj po nesreči) pa prejme strokovno svetovanje, usmeritve, pogovor o nesreči. Na tak način se lažje zberete in tudi šok po pogovoru nekoliko popusti. Prav tako tudi dobro poskrbimo za vaše pravice, predvsem ko po nesreči ne zmorete pomisliti na vse in kvalitetno zaščititi svojih interesov. To mi storimo za vas in poskrbimo za vse ter vas opozorimo na pasti. Odlašanje vas lahko ogromno stane, mi pa smo vedno pripravljeni svetovati. Čim prej se obrnite na Poravnavo d.o.o. na 080 13 14 ali me kontaktirajte na kocevje@poravnava.si, kjer se bomo lahko pogovorili o vašem primeru.

Lep pozdrav,

vaša pravnica Irma Samantha Knez (030 300 602)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih