fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Poskus uboja v Novem mestu

Novomeški policisti so zvečer posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, za katero se je kasneje izkazalo, da gre za poskus uboja. Po prvih ugotovitvah ogleda kraja, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, je 45-letni Novomeščan na silo vstopil v stanovanjsko hišo sorodnikov, grozil in fizično napadel najprej dve osebi, nato pa se spravil na svojo mater.

Silovito pretepanje in grožnje s smrtjo so preprečili šele policisti, ki so morali vdreti v enega od prostorov, da so prišli do osumljenca in oškodovanke in ju ločili. Osumljenca so vklenili, odredili strokovni pregled, nato pa ga odpeljali v pridržanje. Zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika. Za kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let (storilec se za poskus kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje). 45-letnika so že obravnavali zaradi nasilnih kaznivih dejanj.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih