fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno

Sum policistov ni bil zaman

Policisti na številki 113 so sprejeli 261 klicev, od tega je bilo 88 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje.

Mejne zadeve in tujci

V zadnjih 24-tih urah so obravnavali 192 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Večino so prijeli na območju Posavja, razen šestih, ki so jih črnomaljski policisti popoldne prijeli v Žuničih. Slednji naj bi bili iz Maroka. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so na bencinskem servisu na Obrežju kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. V postopku so ugotovili, da ima v vozilu dvanajst državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 46-letniku so odvzeli prostost in zasegli kombi, postopek pa so prevzeli policijski policijske postaje za izravnalne ukrepe.

Nekaj pred enajsto zvečer so policisti iste enote kontrolirali še osebni avtomobil švicarskih tablic, ki ga je vozil 50-letni državljan Ukrajine. Ugotovili so, da vozi šest državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Avto so mu zasegli, njega pridržali, postopek pa so prevzeli policisti policijske postaje Brežice.

Prijeli iskano osebo

Metliški policisti na kontrolni točki v Trnovcu zjutraj kontrolirali sumljiv minibus. Pri kontroli potnika, 39-letnega državljana Bosne in Hercegovine, so ugotovili, da so ljubljanski policisti zanj razpisali tiralico. 39-letniku so odvzeli prostost in ga privedli na okrožno sodišče v Ljubljani.

Kolesarka brez čelade si je pri padcu poškodovala glavo

Brežiški policisti so popoldne v Jereslavcu obravnavali padec 23-kolesarke. Po prvih ugotovitvah ogleda je med vožnjo z električnim kolesom zaradi neprilagojene hitrosti izgubila ravnotežje in padla. Pri padcu si je lažje poškodovala glavo, prisotnosti alkohola pa policisti niso zaznali. 23-letnica ni uporabljala kolesarske čelade.

Vlom v gradbiščni zabojnik

V Podbrezniku so ponoči vlomili v zabojnik na gradbišču novih stanovanjskih blokov. Po prvih ugotovitvah so odnesli okoli 250 metrov različnih električnih vodnikov (podaljškov). Oškodovano podjetje ima skupaj za okoli tisoč pestro evrov škode.

Vlom v hiši, policija obveščena z zamudo

Črnomaljski policisti so zjutraj obravnavali vlom v hišo v okolici Črnomlja. Tam so stanovalci okoli pol šeste ure zjutraj zaznali neznanca, ki je stekel iz hiše na koncu vasi. Kasneje so ugotovili, da jim je bilo ukradeno nekaj denarja in so o tem približno dve uri kasneje obvestili policijo. Policisti so opravili ogled kraja, zavarovali sledove in v iskanje osumljenca vključili tudi policista vodnika s službenim psom. Preiskava je v teku.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih