fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Posredovali v sporu, tatvine v novomeškem trgovskem centru

Krški policisti so zvečer posredovali v sporu med partnerjema v ločitvene postopku. Po prvih ugotovitvah je pri dogovarjanju o lastništvu prejskupnih stvari prišlo najprej do prepira, nato pa tudi do prerivanja. Eden od nekdanjih partnerjev je iskal zdravniško pomoč, ker je bil lažje poškodovan.

Vlomi in tatvine

V noči iz ponedeljka na torek so vlomili v okrepčevalnico v Cerovcu priČrešnjevcu. Iz lokala so odnesli diatonično harmoniko KAČ, vredno okoli dvatisoč evrov.

Varnostnica v trgovskem podjetju v Novem mestu je nekaj po dvanajsti obvestila policiste, da na kraju zadržuje moškega, ki je izvršil tatvino.Policisti so ugotovili, da je 55-letnik iz Novega mesta pod medicinsko prevezo skril liter žgane pijače in hotel iz trgovine brez plačila. Budna varnostnica ga je zaustavila na izhodu, mu predočila dejanje in poklicala policiste.

Že v ponedeljek sta dve ženski v trgovskem centru v Novem mestu iz trgovine ukradli štiri natikače, v skupni vrednosti okoli 80 evrov. Kljub temu, daso dogajanje opazili in sta osumljenki iz kraja pobegnili so policiste otem obvestili šele naslednji dan. Pri preiskovanju kaznivega dejanja sepolicisti zanašajo na posnetke varnostnih kamer, iz katerih bodo poskušali identificirati obe neznanki.

Med 19.30 in 20.00 uro je neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila BMWna parkingu trim steze Vražji kamen odtujil difuzor zadnjega odbijača.Lastniku iz Novega mesta je naredil za okoli 500 evrov škode.Bežal pred policisti in zletel s ceste

V noči iz torka na sredo so novomeški policisti v Šmarjeških Toplicah zmodro lučjo in sireno ustavljali osebni avtomobil, ki so ga prej opazili,da se je večkrat peljal po ulici gor in dol. Voznik znakov za ustavljanjeni upošteval in je bežal pred policisti, a v ovinku izgubil oblast nadvozilom in trčil v jekleno cestno varnostno ograjo. 25-letnemu vozniku izDobruške vasi, ki je v avtu peljal mlajšega mladoletnika, so napisaliplačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti (predvidena globa 800 evrov in3 kazenske točke) in neupoštevanja znakov za ustavljanje (predvidena globa500 evrov in 5 kazenskih točk). Zanj so poskrbeli starši, ki so prišli nakraj.

Mejne zadeve in tujci

V torek zjutraj so novomeški policisti na vlaku iz Bele krajine opravilikontrolo petih potnikov, ki so bili brez dokumentov. Povabili so jih napolicijsko postajo, kjer so ugotovili, da naj bi bili državljani Irana, kiso prišli čez mejo mimo mejnega prehoda nekje pri Donjih Priliščih.V noči iz torka na sredo so kočevski policisti obvestili črnomaljske, da sona cesti pred naseljem Miklarji (mejno območje med kočevsko in črnomaljskopolicijo) prijeli skupaj pet državljanov Bangladeša, še enega so nekajkasneje prijeli policisti iz Črnomlja, ki so tudi prevzeli postopek stujci. Peterica naj nezakonito prestopila državno mejo na območju Dalnjihnjiv.

V sredo zgodaj zjutraj je policist iz postaje mejne policije Metlika, ki seje peljal v službo na mejni prehod, v bližini Žuničev naletel na državljanaAfganistana. Zadržal ga je in o tem obvestil operativno-komunikacijskicenter, ki je na kraj poslal policiste iz Črnomlja. Slednji so pregledaliobmočje in prijeli še dvanajst tujcev, vsi domnevno iz Afganistana, ki somejo prestopili na nezakonit način.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih