fbpx
Mestnik
delavske športne igre
Aktualno Šport

Potekajo 63. Delavske športne igre

Dolga in bogata tradicija projekta delavskih športnih iger poteka že od leta 1961. Gre za izjemen in edinstven primer v Sloveniji. Letno se športnih iger udeleži okoli 2000 ljubiteljskih športnikov iz več kot 60 delovnih organizacij. zadnjih 9 sezon so tekmovanja tudi dobrodelna, za vsako udeležbo namenijo 1 eur v dobrodelni sklad v sodelovanju z lokalno humanitarno organizacijo in lokalnim podjetjem in tako namenijo sredstva pomoči potrebnim.

V 8 letih so zbrali več kot 17.500 eur, ki so jih namenili v dobrodelne namene. Tekmovanja se lahko udeležijo vsi zaposleni v delovnih organizacijah s sedežem v Mestni občini Novo mesto. Ekipe tekmujejo v 18 različnih športnih panogah.

Polfinalisti včerajšnjega teniškega turnirja v sklopu tradicionalnih Delavskih športnih iger so: Matjaž Lapanje (Splošna bolnišnica), Simon Deželan (Total), Aleksander Bradač in Toni Turk (oba Krka).

Danes, v četrtek, 1.6., se na igriščih Športnega parka Loka ekipe merijo v odbojki na mivki.

Po zaključku tekmovalnega dela sledi tradicionalna zaključna prireditev, na kateri se podelijo priznanja in nagrade najboljšim posameznikom in ekipam.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih