fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Povezovanje med Novim mestom in Zagrebom

Župan Gregor Macedoni je bil s sodelavci na delovnem obisku v Zagrebu. Predstavnikom športnih zvez je na Veleposlaništvu Slovenije predstavil ponudbo Olimpijskega centra Novo mesto, regionalno edinstvenega kompleksa z velodromom, atletsko dvorano in bazenom.

Na srečanjih s predsednikom Mestne skupščine Zagreba Joškom Klisovićem ter županom Zagreba Tomislavom Tomaševićem z delegacijama so izmenjali poglede na možnosti čezmejnega sodelovanja na področjih zaščite in reševanja v luči odpravljanja posledic naravnih nesreč, prometne povezljivosti in drugih področij, ki jih lahko naslovimo v okviru novoustanovljenega evropskega združenja za teritorialno sodelovanje s sedežem v Novem mestu.

Strinjali so se, da obstaja velik potencial in interes za čezmejno izmenjavo izkušenj in dobrih praks na lokalnih ravneh, ki so se pokazale po vstopu Hrvaške v Schengensko območje in jih velja v prihodnje načrtno razvijati.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih