fbpx
Mestnik
policija, pu nm
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: nasilnež z nožem grozil družinskim članom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 14. 4. in 17. 4. posredovali v 169 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 507 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 23-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja sprožitev signalno varnostnih naprav, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so v noči na 15. 4. v Novem mestu kontrolirali voznika osebnega avtomobila Seat vario, ki  sprva ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 mg alkohola. 20-letnik je kršil javni red in mir, ni upošteval ukazov policistov in se je nedostojno vedel ter poskušal pobegniti s kraja. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zasegli so mu avtomobil in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepoved približevanja

Policisti PP Šentjernej so v noči na 15. 4. posredovali zaradi nasilja v družini v zasebnem prostoru. Ugotovili so, da je pijan nasilnež z nožem grozil družinskim članom in jim onemogočal prosto gibanje. Zavarovali so žrtve nasilja, 38-letnemu nasilnežu izrekli prepoved približevanja družinskim članom in ga ovadili na pristojno tožilstvo. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Vlomi in tatvine

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 14. 4. nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil prazno prenosno blagajno. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 850 evrov škode.

V naselju Zapuže na območju PP Šentjernej je med 13. 4. in 14. 4. neznanec vlomil v kmetijski objekt in odtujil motokultivator s priključki. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Iz garaže stanovanjskega blokana Seidlovi cesti v Novem mestu je 14. 4. zvečer nekdo odtujil moped znamke  Longjia Roma 25 registrskih oznak NM 8D-J4.

V naselju Muhaber na območju PP Novo mesto je v noči na 15. 4. neznanec na dvorišču stanovanjske hiše iz odklenjenega kombija odtujil baterijsko orodje in lastnika oškodoval za 3.000 evrov.

Med 15. 4. in 16. 4. je na parkirnem prostoru na Brezovici pri Mirni nekdo z ostrim predmetom poškodoval pokrov in prednjo masko avtomobila. Po oceni lastnika je škode za okoli 2.000 evrov.

Med 14. 4. in 16. 4. je na območju Semiča nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil nekaj kosov orodja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

V noči na 17. 4. je na Resslovi ulici v Novem mestu neznanec vlomil v prodajalno in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

15. 4. okoli 14. ure so policisti na območju Obrežja ustavili osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Prav tako na Obrežju so 15. 4. okoli 22. ure ustavili voznika osebnega avtomobila iz Ukrajine, ki je v vozilu ukrajinskih registrskih oznak prevažal šest državljanov Turčije. V Brežicah so 16. 4. kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Severne Makedonije, ki je v vozilu hrvaških registrskih oznak prevažal tri državljane Kube, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 16. 4. so na Obrežju ustavili voznika Volkswagen touran italijanskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije. Osumljencem kaznivih  dejanj, ki so tujcem omogočili nedovoljen vstop v Slovenijo, so policisti pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 14. 4 in 17. 4. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Podgračeno, Ribnica, Grič, Mokrice) izsledili in prijeli 69 državljanov Maroka, 33 državljanov Bangladeša, 27  državljanov Kube, 19 državljanov Pakistana, 14 državljanov Indije, 14  državljanov Konga, 12 državljanov Sirije, osem državljanov Alžirije, sedem državljanov Nepala, štiri državljane Iraka, štiri državljane Rusije, tri državljane Tunizije, tri  državljane Kube, tri državljane Afganistana, dva državljana Somalije in po enega državljana Irana, Kitajske, Sudana  in Toga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih