fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Novice

Pravni nasvet: Ali zdravniški izvid lahko izpodbijam?

Imel sem prometno nesrečo in utrpel zlom vratnega vretenca. Od nesreče naprej čutim mravljinčenje v prstih desne roke. Zdravnik mi je zdaj na izvid napisal, da je mravljinčenje posledica degenerativnih sprememb na hrbtenici, jaz pa pred nesrečo nisem imel teh težav. Ali lahko kako spremenim mnenje zdravnika? – Marko

Spoštovani g. Marko. Močno dvomimo, da bo zdravnik spremenil svoj izvid. Konec koncev ga za nazaj niti ne sme urejati. Bistveno je, da izvid preberete in komentirate takoj, ko vam je vročen, kar pa zdaj zaradi trenutne epidemiološke situacije ni vedno možno (velikokrat vam izvid pošljejo po pošti, sledi pa šok). V vsakem primeru vam, za zavarovanje vaših pravic in odškodnine, svetujemo, da poiščete drugo mnenje. Veliko naših strank se obrne čez mejo na Hrvaško, imamo pa tudi v Sloveniji veliko odličnih možnosti za drugo mnenje.

Nato z drugim mnenjem pišete na urad za pritožbe v tisto ordinacijo ali bolnišnico, ki vam je izdala »napačen« izvid in zahtevate ponovno obravnavo, ali pa drugo mnenje prinesete na naslednji pregled. Če menite, da vaše nevšečnosti niso posledica degenerativnih (bolezenskih, starostnih) sprememb, se je vredno za popravek boriti, sicer lahko takšen izkrivljen izvid močno vpliva na vašo odškodnino po prometni nesreči.

Vsak prejeti izvid preberemo in vam svetujemo

V moji pisarni vsak prejeti izvid, ki mi pride v roke, tudi preberem in vam ustrezno svetujem, v kolikor kaj ni v vašo korist. Zato strankam vedno poudarjam, naj me o svojem zdravljenju obveščajo sproti in mi tudi sproti pošiljajo zdravstveno dokumentacijo, ki jo prejmejo. Le tako jih lahko sproti opozarjam na nevarnosti.

Marsikdo zaupa v zdravnike in dokumentacijo prinese šele ob koncu zdravljenja. In čeprav je res, da se zdravnik spozna na medicino, se pri poraVnavi spoznamo na odškodninsko pravo in le mi, kot vaši zastopniki, vam bomo pomagali pravno zaščititi vaše interese ter odškodnino. Zdravnik za to ni usposobljen ter ne pozna pasti, na katere preži zavarovalnica, in jih s pridom izkorišča, s speljevanjem vode na svoj mlin. Vam v škodo seveda. Srečno in varno na cesti.

Irma Samantha Knez, Poravnava d.o.o.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih