fbpx
Mestnik
Aktualno Kultura Novice

Praznovanje 100-letnice se nadaljuje, ta četrtek prihaja Novomeška poDmlad

Mestna občina Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto nadaljujeta z izvajanjem dogodkov v sklopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. V četrtek, 21. maja 2020, ob 18. uri se bo v Parku Rastoče knjige, ob knjižnici, odvilo prvo srečanje iz cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad. Gosta bosta Nastja Vidmar in Andrej Detela.

Ob sproščanju ukrepov zaradi epidemije koronavirusa Mestna občina Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto kot koordinatorica projekta nadaljujeta z izvajanjem dogodkov v slopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. Začenjajo z izvajanjem cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad, na katerih bodo skupaj z že uveljavljenimi posamezniki predstavljali domače mlade nadarjene in drzne ustvarjalce z različnih področij ustvarjanja. Odvijali se bodo vsak 3. četrtek v mescu, prvi med njimi pa bo že ta četrtek, 21. maja 2020, ob 18. uri v Parku Rastoče knjige ob knjižnici.

Gosta tokratnega pogovornega večera prihajata s področja literature. Nastja Vidmar je predstavnica mlajše generacije novomeških pesnikov in je pred kratkim izdala svoj pesniški prvenec z naslovom Kontemplacije. Nastji, ki se sicer ukvarja tudi s slikanjem, fotografijo in glasbo, se bo v pogovoru s Carmen L. Oven pridružil pisec spremne besede k njeni pesniški zbirki pesnik, pisatelj, fizik in izumitelj Andrej Detela.

Dogodek bodo izvedli na prostem v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, naknadno pa si ga bo v celoti mogoče ogledati tudi preko svetovnega spleta.

Bojana Medle, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih