fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Občina Zanimivosti & Zabava

Praznovanje občinskega praznika z Novomeškim simfoničnim orkestrom

Župan Gregor Macedoni in ravnatelj Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto Matija Slak sta včeraj predstavila program praznovanja našega občinskega praznika. Na predvečer praznika, v sredo, 6. aprila, bo potekala slavnostna podelitev priznanj in nagrad občinskim nagrajencem v Jakčevem domu, praznovanje pa se bo nadaljevalo s koncertom Novomeškega simfoničnega orkestra. Koncert je ob 19. uri predviden na Glavnem trgu, v primeru neugodnih vremenskih razmer pa bo potekal v Športni dvorani Marof, za kar bodo brezplačne vstopnice na voljo v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Kot je povedal ravnatelj novomeške glasbene šole Matija Slak, se bo skrbno pripravljen koncert, ki programsko vključuje tako novomeško kot svetovno glasbeno zakladnico, začel s skladbo Jožeta Privška Ob reki, ki je bila napisana za novomeške simfonike ob 50. letnici glasbene šole. Gostja koncerta bo solistka Eva Boto, med drugim bo zapela pesem Zelena leta, ki jo je nekoč prepevala Novomeščanka Tatjana Gros. »Koncert Novomeškega simfoničnega orkestra, ki vsako leto poteka ob kulturnem prazniku in je bil letos prestavljen zaradi epidemioloških razmer, privabi več kot tisoč obiskovalcev, tudi tokrat pa bo poskrbljeno za vse glasbene okuse in pompozen zaključek,« je še dodal Slak.

Foto: Mestna občina Novo mesto.

Župan Gregor Macedoni je vse občanke in občane povabil na praznovanje občinskega praznika, ki bo ravno zaradi osrednjega dogodka, koncerta 90-članskega simfoničnega orkestra pod vodstvom dirigenta Mira Sajeta še posebno slovesen. Dodal je še, da bo občinskim nagrajencem tudi letos posvečena razstava s predstavitvijo njihovega dela na Glavnem trgu, številne športne in kulturne dogodke pa pripravljajo tudi ostali novomeški zavodi in organizacije, so zapisali na občinski spletni strani.

Foto: Mestna občina Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih