fbpx
Mestnik
Aktualno Društva Novice

Državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in kadetinje

Člani Športnega društva SU Novo mesto so v soboto in nedeljo v Športnem centru Livada organizirali Državno prvenstvo za kadete in kadetinje – posamezno in dvojice. Več kot 110 mladih namiznoteniških upov iz vse Slovenije se je borilo za medalje, odlično pa so se izkazali tudi domačini. Rezultatski izkupiček vikenda namreč prav nič ne zaostaja za vrhunsko organizacijo tekmovanja.

SU-jevci so drugi najboljši klub v Sloveniji po osvojenih medaljah na tem državnem prvenstvu, osvojili so kar 6 medalj, od tega dva državna naslova. Lana Slatinšek je z Luko Jokičem (Mengeš) osvojila naslov v mešanih dvojicah, Maj Murn pa bil z Luko Jokičem prvak še v moških dvojicah. Lana je prišla še do srebrnega odlična v paru z Emo Crnkovič (Kema Puconci), k temu pa je dodala še bron v posamični konkurenci. Tudi Maj Murn je osvojil bron v mešanih dvojicah, skupaj z Ano Gergek (Kema Puconci), Neža Gazvoda, ki je še mlajša kadetinja, pa je prijetno presenetila z bronom med posameznicami.

FOTO: ŠD ŠU Novo mesto


»Šest medalj na državnem prvenstvu za kadete in kadetinje je več kot smo pričakovali. Zelo smo ponosni na naše mlade igralce, ki so pokazali svoj maksimum v Novem mestu. Zahvalil pa bi se še vsem sponzorjem, staršem in našim prijateljem, ki so pomagali, da smo kvalitetno izpeljali organizacijo državnega prvenstva« je po pestrem vikendu dejal trener Uroš Slatinšek.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih