fbpx
Mestnik
Aktualno Intervju Namizni tenis Šport

Predstavljamo Vilija Zadkoviča in Tončka Žiganteja

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!/22

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti dvaindvajseti par.

Vili Zadkovič

Šport, ki v življenju lahko veliko da

Je novomeški namiznoteniški mednarodni sodnik, brez katerega že desetletja ni pomembne tekme na Dolnjskem. S pingpongom živi od osnovnošolskih let dalje. Ko je ugotovil, da v tekmovalnem pogledu ne bo uspel, je začel zelo uspešno soditi. Je starosta novomeških namiznoteniških sodnikov.

Tonček ŽIGANTE – Žigi

Mehka duša z močnim udarcem

Nekateri menijo, da spominja na legendo jugoslovanskega namiznega tenisa Antuna Stipančića. Levičar z močnim udarcem, malo močnejše postave. Nabolj je asu podoben po karakterju. Slabši igralci, ko igrajo proti njemu, imajo občutek, da lahko zmagajo. Da, mehka duša Žigi z močnim udarcem.

(J. P.)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih