fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Prijeli 63 tujcev, ki so ilegalno prestopili državno mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in deset prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Sevnica so bili okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na Blanci. Opravili so ogled in ugotovili, da je 61-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad
vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti so med kontrolo prometa v Zagradu pri Otočcu ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni voznik vozi avtomobil kljub prepovedi nadaljnje vožnje, ki so mu jo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli v popoldanskih urah. BMW so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Trški Gori je neznanec poskusil vlomiti v dve zidanici. V notranjost objektov ni uspel priti, nastala je le premoženjska škoda zaradi poškodbe okna in vrat.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli državljana Tunizije, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujec je bil zaradi slabega zdravstvena stanja odpeljan v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli, kasneje pa so ga policisti predali
hrvaškim varnostnim organom. Na podvozju tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak so našli še dva državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Radencev, Učakovcev (PP Črnomelj), Biča. Gorenje Nemške vasi (PP Trebnje), Velikega Cerovca (PP Novo mesto) in Podbočja (PP Krško) izsledili in prijeli 63 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 46 državljani Pakistana, devetimi državljani Bangladeša, petimi državljani Alžirije in tremi državljani Afganistana še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih