fbpx
Mestnik
Foto: Občina Mežica.
Aktualno Intervju Namizni tenis Šport

Predstavljamo Živo Staniša in Joška Šimica

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!/19

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti devetnajsti par.

Živa Staniša

Nepozaben prvi reprezentančni nastop

Novo mesto je bilo kmalu po ustanovitvi namiznoteniškega kluba (1952) v Jugoslavijo znano po tem, da je v njem zrasla šampionka Irena Mikec. Do danes dolenjska metropola ni imela vrhunske igralke. Bo to uspelo Živi Staniša, ki igra za NTK Muta.

Joško ŠIMIC

Všeč mi je pesem namiznoteniške žogice

Joško Šimic je človek, ki ga zla usoda ni zlomila, pač pa okrepila. V naš klub sta ga pripeljala otroka, ker je bil njun »šofer«. Iz voznika se je prelevil v trenerja najmlajših, ki rad tudi bovla in vse raje fotografira. V karieri obeh športov je nabral kopico medalj s svetovnih in evropskih prvenstev.

(J. P.)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih