fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Izlet

Turizem v zidanicah v polnem zagonu

“V zadnjih letih opažamo porast tako povpraševanja, kot tudi rezervacij v zidanicah,” pravi Petra Štukelj iz Konzorcija Turizem v zidanicah. Ljudje najdejo svoj mir, naravo in čas zase, saj gre za nastanitve, ki so odmaknjene od mestnega vrveža in hitrega načina življenja.

Vse do letos so se za nastanitve zanimali predvsem tujci, ki so vajeni velikih mest, kjer jih zjutraj zbudi promet in ne petje ptičk – Nemci, Belgijci, Francozi in Italijani. Letos pa je veliko povpraševanja domačih gostov, ki prihajajo iz različnih delov Slovenije, saj koristijo bone.

Vsak je deležen posebne pozornosti

Vsakega gosta ob prihodu sprejmejo z degustacijo in majhnim narezkom domačih dobrot. Le-ta pa je letos zaradi zdravstvene situacije okrnjena. “Trudimo se, da gostu ponudimo celovito izkušnjo, tako imamo za goste pripravljene 3 ali 7-dnevne namige za izlete tako po okolici, kot tudi po Sloveniji.” Vse več zidanic ponuja tudi savno, pet od slednjih pa ima tudi vročo ali masažno kad, ki jo gostje lahko koristijo.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih