fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pri nezakonitem prevozu migrantov ujeli pet tujcev in Slovenca

Policisti so v četrtek in v noči na danes pri nezakonitem prevozu migrantov ujeli pet tujcev in Slovenca. Štiri so ujeli na območju novomeške policijske uprave, po enega pa na območju celjske in kranjske uprave. Vsem so zaplenili vozila in jim odvzeli prostost ter jih bodo pripeljali pred sodnika, so sporočili iz omenjenih policijskih uprav.

Policisti novomeške policijske uprave so v četrtek opoldne v občini Brežice ustavili 42-letnega Slovenca, ki je prevažal dva Turka.

Štiri ure pozneje so na območju Starega Gradu v občini Krško ustavljali vozilo hrvaških registrskih oznak. Voznik ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval, nekoliko pozneje pa je še med vožnjo skočil iz vozila in pobegnil. Dve uri in pol pozneje so policisti med Dolenjo vasjo in Pohanco ustavili vozilo 47-letnika iz Srbije. Ugotovili so, da se v njem za zadnjimi sedeži skriva voznik avtomobila, ki jim je pobegnil v Starem Gradu. Šlo je za 49-letnega Srba, ki je sicer v avtomobilu prevažal štiri Turke.

Štiri Turke je nezakonito prevažal tudi 39-letni Belgijec, ki so ga policisti v četrtek okoli 18. ure ustavili na Obrežju.

V Libeličah v občini Dravograd so policisti celjske policijske uprave danes nekaj po polnoči ustavili Poljaka. V avtomobilu je prevažal sedem Sircev, ki so pred tem zapustili azilni dom. Ob prijetju so znova podali namero za mednarodno zaščito.

Tržiški policisti pa so danes nekaj pred 4. uro na območju Ljubelja ustavili Sirca z urejenim statusom v Nemčiji. V avtomobilu je proti Avstriji nezakonito peljal šest sodržavljanov iz Sirije, ki so pred tem zapustili azilni dom.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih