fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vnuka pokojne žene toži za izginuli denar

Franc Šterban iz Brestanice pri Krškem, ki je bil za umor žene obsojen na 15 let zapora, toži vnuka pokojne žene. 81-letnik od njega zahteva denar, ki naj bi ga dan pred tem, ko se je zgodil umor, shranil pri njem, poročata Delo in Slovenske novice.

Šterbanu je tožilstvo očitalo, da je novembra 2021 umoril ženo. Razlog naj bi bil, kot je sam povedal na sodišču, da mu je ukradla denar, ki si ga je prislužil med delom v tujini in ga je imel shranjenega doma.

Na predobravnavnem naroku marca 2022 je dejanje priznal, sodišče pa mu je dosodilo 15 let zaporne kazni. A je višje sodišče sporazum o priznanju krivde razveljavilo, zato je steklo novo sojenje. Decembra lani ga je sodišče znova obsodilo na 15 let zapora, a zadeva še ni pravnomočna.

Zdaj Šterban po poročanju časnikov za izginuli denar toži vnuka pokojne žene, pri čemer ne gre za denar, ki naj bi mu ga ukradla žena, ampak za 318.000 evrov, ki naj bi jih dobil po pokojnem bratu.

Ob zadnji sodni obravnavi na sodišču je Šterban novinarjem povedal, da je po tistem, ko mu je izginil njegov denar, dal bratovih 318.000 evrov v trezor k ženinemu vnuku, da bi bili na varnem. To je bilo dan, preden naj bi umoril ženo.

A čez nekaj mesecev se je zgodil vlom k vnuku in neznanci so med drugim odnesli cel trezor z denarjem vred. Šterban zdaj zahteva denar od vnuka pokojne žene.

Zadnjega naroka se vnuk ni udeležil zaradi zdravstvenih razlogov, zato njegove plati za zdaj ni bilo mogoče slišati. Sodnica Branka Drozg bo tako na novem naroku poskušala najti rešitev, primerno za obe strani, poročata časopisa.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih