fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Prijeli Šveda, Srba in Kitajca

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prejeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

12. 5. nekaj  so  policisti  na  območju  Slovenske vasi ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan  Švedske  v  vozilu  prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 13. 5. so na Obrežju kontrolirali voznika kombija  slovenskih registrskih  oznak. 42-letni državljan  Srbije  je v kombiju prevažal 15 državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 14. 5. so pri Brežicah ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kitajske, z dovoljenjem za bivanje v Italiji,  prevaža šest državljanov kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.  Trem  osumljencem  kaznivega  dejanja prepovedano  prehajanje  meje  ali  ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti  so med 12. 5. in 15. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Podgračeno, Brežice, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 64 državljanov Bangladeša, 43 državljanov Pakistana, 43 državljanov Maroka,  38  državljanov Nepala, 23 državljanov Afganistana, 19 državljanov Indije,  12  državljanov  Rusije,  osem državljanov Konga, osem državljanov Iraka,   sedem   državljanov Alžirije, sedem državljanov Turčije,  tri državljane Šrilanke, tri državljane Sirije in po enega državljana Somalije, Gane  in  Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili iz Policijske Uprave Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih