fbpx
Mestnik
Foto: FB PU Nm
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: brez vozniške in še pijan

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so med 12. 5. in 15. 5. posredovali v 205 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 637 klicev. Obravnavali so prometno  nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 26 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili  brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 36-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S  področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Policisti PP Krško so bili 13. 5. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega  avtomobila trčil v avtomobil oškodovanca in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so pobeglega 61-letnega povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega  zraka je  imel  0,63 miligramov  alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kršitelj s tremi promili alkohola

14.  5.  popoldne  smo  bili  obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru na Mirni  voznik  osebnega  avtomobila  z  nezanesljivo  vožnjo ogrožal ostale udeležence  v  prometu.  Policisti  PP Trebnje so se takoj odzvali, voznika izsledili  in  ustavili  na  območju  Trebnjega.  Ugotovili  so,  da gre za 36-letnega  kršitelja,  ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola.  Odpeljali  so  ga  v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti  PP  Metlika  so  v  noči  na 13. 5. v Jugorju pri Metliki zaradi nezanesljive  vožnje  ustavili  voznika osebnega avtomobila Seat Ibiza. Med postopkom  so  ugotovili,  da  29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja,  v  litru izdihanega zraka pa je imel 0,86 miligramov alkohola. Policisti  PP  Novo  mesto  so  prav  tako v noči na 13. 5. na Otoški cesti ustavili   voznika   osebnega  avtomobila,  ki  je  vozil  brez  veljavnega vozniškega  dovoljenja.  49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,35  miligramov  alkohola. Voznikoma so zasegli avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Črnomaljski policisti prijeli vlomilce

V  noči  na 14. 5. so policisti PP Črnomelj na Belokranjski cesti izsledili in  prijeli  tri  mladoletnike,  ki  so  vlomili  v  bencinski  servis. Med preiskavo  so  ugotovili,  da  so  storilci  skozi vrata vlomili v prostore prodajalne in odtujili večjo količino tobačnih izdelkov in več steklenic in pločevink  z  alkoholnimi  pijačami. Vlomili so tudi v blagajno in odtujili denar.  Z  vlomom  in  tatvino  so  povzročili  za okoli 1.500 evrov škode. Ukradene  predmete  so  jim  zasegli in vrnili osebju prodajalne. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.

Vlomi in tatvine

Med  10.  5.  in  12.  5. je v Dolenjih Kamencah nekdo poskušal skozi vrata vlomiti  v  stanovanjsko  hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V  naselju  Dolnje  Impolje  na  območju PP Sevnica je med 11. 5. in 12. 5. neznanec  vlomil v pomožni objket in odtujil električno kolo, dve kosilnici in  več orodij za delo na vrtu. Latnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 4.500 evrov.

V noči na 13. 5. je v Volčkovi vasi na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v garažo  ob  stanovanjski  hiši  in  odtujil  dve  kosilnici na nitko in dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

Oškodovanec  nas je obvestil, da je med 6. 5. in 11. 5. v Dolenjih Kamencah nekdo  iz  odklenjenega  pomožnega  objekta  ob  stanovanjski  hiši odtujil motorno  žago  in  žago  za beton. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.600 evrov.

Med  12.  5. in 13. 5. je v Dragatušu neznanec vlomil v prostore društva in odtujil  agregat,  akumulator  in  posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V  Dolenji  vasi  pri  Mirni  Peči  je  med 11. 5. in 13. 5. nekdo poskušal vlomiti  v  nedograjeno  stanovanjsko  hišo.  V  objekt mu ni uspelo priti, zaradi poškodb vrat pa je lastnika oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V  naselju  Boršt  na  območju  PP  Brežice je med 5. 5. in 14. 5. neznanec vlomil  v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil žar za peko. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V  naselju Dvorce na območju PP Brežice je nekdo s strehe stanovanjske hiše odtujil žlebove.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih